Tuesday, 30 September 2014

Midore Florist, PKNS Shah Alam.


Assalamualaikum.

disebabkan ramai yang bertanyakan haku pasal flower crown yang haku buat haritu. sekarang haku bagitau secara detail kat mana haku buat okay uolls? bukan apa, ramai yang dok email. kalau kebetulan haku baca email takpe lah. kalau korang nak pakai urgent. macam mana pulok kan? so biarlah mekniss bagitau tempatnya kat mana. so, mudahlah korang nak pergi sana nanti without menunggu reply dari haku.

ok. haku haritu urgent giler nak guna flower crown nie. nak order online. memang hadeee. cumanya, kesuntukkan masa. memang tak sempat dah nak online. nak tunggu tempoh penghantaran tu dah makan masa 2,3 hari dah. melainkan kalau korang nak c.o.d. haa. yang itu memang amat digalakkan lah kan.

so, singgah dekat PKNS aras bawah. dok pusing-pusing cari kedai bunga. lepas tu jumpa la satu kedai nie. Midore Florist nama kedai tu. owner dia chinese, tapi memang baik. memula tu memang haku segan nak tanya. yelah, memang kedai bunga. tapi ade ke perkhidmatan yang dorang sediakan untuk buat flower crown nie? dah la nak amek petang tu jugak. karang kalau order nak kena tunggu sehari dua jugak. jenuh la kalau macam nie jijahhhh. timah nak pakai urgent nie!!!

buat muka selamba badak. masok je kedai. "akak. kak sini boleh buat flower crown tak? tapi kalau boleh nak amek harini jugak." nasib baik akak tu cakap boleh weyhh. kalau tak, malu iollss. hikhiks. lepas tu mula la tanya "harga dia kira macam mana kak? bunga and the blaa bla blaaa....". banyak sungguh soalan tauuu.



# nie kedai Midore Florist tu. kalau dah jumpa kedai nie, bolehlah korang usha-usha bunga kat sini ok.


kat sini ada banyak jenis bunga. kecik, sederhana, besar. semua ada. so, tunggu korang pilih je nak yang macam mana. warna pon banyak pilihan ok. tapi kalau korang tak tahu nak buat pattern yang macam mana, boleh tanya akak tu. suruh je akak tu design. cakap bajet korang berapa. and nanti akak tu tolong pilih and buatkan. kalau tak ramai orang time tu, boleh siap ontime. tapi kena tunggu jugak la. around 15-30 minit. bergantung kepada design yang korang nak tu. kalau nak yang simple je, kejap pon dah siap haku rasa. tapi kalau nak yang lawa sikit. haa, kena tunggu lama sikitlah. tapi okayla kan. boleh siap time tu jugak.


# haa. yang nie haku punya. boleh klik ----> [SINI]


so, buat korang yang masih tercari-cari kat mana nak buat flower crown nie dekat area Shah Alam. boleh la berkunjung ke sini okay? and design satu flower crown untuk anda. aku dah. korang bila lagi? hehehe.



sekian. thank sudi baca blog Annyss Aleeya!

p/s: bila pakai flower crown nie, fefeeling macam princess la pulak kan! hahaha.