Sunday, 20 April 2014

Tudung Zaman 90an.


Assalamualaikum.

baru jer menghabiskan cuti seminggu dekat rumah. seminggu dok rumah, terasa macam sehari jer. tak cukup melepaskan rindu lagi. nak cuti lelama. sebulan ke, dua bulan ker. kan syokkk cenggitu haa. haku nie kalau bagi cuti setahun pon rase tak cukup. haishh. sebab dok kolej dengan ghumah, jauh beza dia uolls. sangat berbeda sama sekali.

and mase cuti nie lah haku amek kesempatan nak berjalan, bersantai dengan famili, kemas rumah, kemas bilik, kemas almari and kemas segala macam yang bersepah lah. kat rumah kalau ade budak kecik, memang kena rajin sikit. takleh nak malas-malas. and mase kemas almari hari tu. haku jumpa something. you know whatss? tudung mama kite mase zaman muda-muda dulu. hikhokhikhok. sesuka hati haku je kan nak panggil tudung tahun 90an. tapi haku rase ye. kiranya my mom pakai mase tahun tu lahh.

tak banyak pon. dalam 6, 7 helai macam tu lah. nie dalam almari tingkat atas. bukan almari dalam bilik mama kite. mesti ade banyak lagi. hee. fuuhh, dah berzaman pon still ade lagi. and dengan selamba nye haku amek tudung tu buat hak milik sendirian berhad. daripada dok terperap dekat dalam almari tu, baik haku pakai. ade gunanye jugak kan? hihi. walaupun dah berpuluh-puluh tahun tapi masih lagi ku mahu pakai. kenapa?

sebab sekarang dah berlambak-lambak jenis tudung. ade design yang dah berbalik ke zaman 90an dah pun. back to zaman retro dahulu kala. not only tudung, baju, skirt pon dah banyak gaya ke arah tahun dulu-dulu. betul tak? so, di kesempatan ini. boleh la haku bergaya dengan tudung my mom nie. tanpa mengeluarkan sesen duit untuk membelinya. haaa, jimat tak? save bajet. kikiki.


# haa, nie lah tudung yang haku dapat tu? hehe. corak pon klasik gituu. muehehe.



sekian. thanz sudi bace blog Annyss Aleeya!

p/s: tak sabar nak pakai!