Friday, 30 January 2015

Buah Tangan Dari Vietnam.


Assalamualaikum.

hampir 2 minggu dah haku dok rumah. dalam masa dua minggu tu jugaklah haku dok berkurung dalam rumah. kalau keluar pon dengan family, adik-adik. pergi mana? pergi pasar. beli nasik. lauk, sayur, buah, etc. tu pon hari minggu je. kemalasan nak keluar tu membuak-buak. salah satu sebab, nak pikir tempat. lepas tu nak keluar dengan sape. jenuh tu nak pikir. ha'ah. nampak tak dia punya malas tu dah sampai tahap mana. alahaiii Meknisss...

semalam baru berkesempatan keluar lepak dengan buddies. huh. rindu giler dekat budak dua orang nie. dorang la teman yang selalu keluar dengan haku. makan. jalan-jalan. asal ade kat kampung jer, wajib keluar. diulangi. wajib okay! walaupun sorang study dekat utara, sorang selatan, sorang pantai timur. itu bukan penghalang. haha. tapi sekarang alhamdulillah. masing-masing dah nak habis belajar. sorang dalam proses sambung master, sorang tunggu intern dan sorang lagi dah nak habis belajar. tak sabar nak kerja. wahh. semangat betul! hehe.

lepas tu semalam dapat buah tangan dari Vietnam. yeayyy!! ada orang belikan kite ole-ole. member haku Nazif tu suka travel. sama jugak macam haku. tapi dia punya travel dah sampai negara orang. haku jer yang still dok jelajah dalam Malaysia. cuti-cuti Malaysialah katakan. haha. nak melawat ke tempat orang kena saving banyak sikit. baru best jalan. betul tak? so, kena start menabung dari sekarang. -.-"


# nie ole-ole yang haku dapat tu. t-shirt, beg, purse and fridge magnet. banyak pulak budak nie beli ole-ole. so, haku dengan Fatein dapat sorang satu. thank zif sebab belikan aku ole-ole dari Vietnam nih. hahaha. next time pergi travel jangan lupa aku dengan Fatein. haha. mengada sangat kan.



sekian. terima kasih sudi baca blog Annyss Aleeya!

p/s: teringin nak kenal tempat orang. any suggestion? :')