Saturday, 1 June 2013

Wedding : Kak Piqah.


Assalamualaikum.

lepas je balik dari majlis kawen adek kak Nina. teruskan perjalanan ke another house dekat Pengkalan Chepa. dengan harapan agar takda traffic jam. al-maklum la kan, cuti sekolah. jam kat tangan mase tu pukul 5 lebih. memang waktu kemuncak traffic la nampak gayanye. dalam hati tak henti-henti duk berdoa agar cepat sampai. takut sampai lewat je uolls. sebab kalau dari Gunong nak pergi sane tu agak makan mase jugak la. kalau traffic jam. lagi lah. pukul berapa nak sampai tak tahu la.

ternyata andaian ku benar belaka. wahaha. traffic jam and pergerakan agak slow. haku dengan Ct dalam kereta duk cakap sabar aje lah. alangkah kalau kereta tu boleh terbang time traffic jam macam gini. kan best. boleh haku fly macam kapal terbang tuh. 5 minit dah sampai. pantas and tuntas engko jijah. haha. sabar punya sabar. sampai la kami dekat rumah member haku tuh. dalam pukul 6.30 petang jugak la kami sampai. agak lewat sedikit la. nasib baik sampai before maghrib. sebab haku nie jenis tak suka duk dekat rumah orang time-time maghrib neh. tak tahu la kenapa. kalau pukul 8 malam ke atas, okay la pulak. macam-macam kan? muahaha.



 # tema sekarang memang pink, biru eh? mostly haku tengok minggu nie. ramai yang buat tema kaler nie. kalau lalu je ikut tepi-tepi jalan luar nuh. hade je khemah kenduri kawen buat kaler pink and biru. kebanyakan la. haku tak kata semua okay uolls. ikut citarasa masing-masing. simple kan? tapi nampak comel. combination warna tu. memang haku suka sangat. pink and biru. lebih kurang macam rumah kak Nina jugak. gabungan yang dorang combine nampak menyerlah gitew. and bila masuk rumah je, terus snap  tempat bersanding neh. buat-buat muka tak malu. padahal time tuh memang dah takda orang dah pun. haku berdua je yang giler sakan duk berposing. wahaha.



 # sampai je rumah member haku nie. disambut dengan senyuman bahagia pengantin baru neh. kihkih. happy bebenor muka tu. maklum la. dah jadi bini orang kan. sape tak suka weyhh. kalau haku kawen pun haku happy giler. ececeh. kempunan nak kawen. calon pun tadakkk. haiyaa. okay. berbalik kepada topik asal. sampai je rumah kak Piqah nie, dia dah pun tukar pakaian hape sume. cepat betul. ke haku yang lambat? mihmih. tak kisah la. janji dapat bergambar dengan pengantin. cukup. buat kenangan untuk mase akan datang. yang kat atas tu haku dengan kak Piqah. pengantin pakai t-shirt and kain batik je uolls. kelas sangatttt. engko hado? haha. kak Piqah, member mase haku diploma dekat uitm Machang dulu. walaupun kami kenal tak lame. tapi kami satu kepala. mean, geng yang agak giler-giler sikit. kira boleh masuk la. sporting gituu. haku lagi muda dari dia. that whyn haku panggil dia kak Piqah. kihkih. 



# me and Ct. yang tengah tu anak buah kak Piqah kalau tak silap haku. mase kami nak bergambar, dia pun nak bergambar jugak. haku nie jenis tak kisah. kalau korang suka bergambar. haku lagi la sukeee. amatlah dialu-alukan. hikhiks. and name dia pun Alia. tetiba teringat dekat my yayang dekat rumah tu.



# me and flowers. bajet cun la tu posing lagu tuh. haha. ade haku kesah? sambil buat muka innocent. hihi. bila haku tengok gambar nie. rase macam kena sangat. kena ape? baju haku dengan warna bunga tu. corak dekat baju haku tu pun dah seakan-akan dah tuh. warna pun lebih kurang same. agak-agak kalau haku menyamar jadi bunga boleh? bunga mawar berduri. indah dipandang, hati-hati bila nak pegang. takut terkena duri je mak jemahh oii.



# would you marry me? [tetibe]. muka mintak pelempang. haha. cam pelikss je bila haku senyum tak nampak gigi. macam ikhlas tak ikhlas jer. haha.



# kami berdua. tanpa si kecik tu. kami stay situ tak lama. nie pun bergambar mase nak balik. kami cuma minum-minum je. kak Piqah suruh je haku makan. tapi haku rase macam dah lewat je. lagipon haku baru je makan dekat rumah kak Nina tadi. rase macam perut masih kenyang and terisi. cukuplah sekadar dapat datang rumah kak Piqah nie. haku happy bila tengok member-member haku dah mendirikan masjid. haku bila lagi? okay. tak tahu lagi bila. kalau dah jodoh. tak kemana kan Ct?. [tetibe teringat cerita ustaz kazim dekat astro tuh] haha.



# haa. nie gambar si pengantin yang berbaju pengantin. pengantin lelaki haku tak tahu ke mana. gambar nie pun haku cilok dekat FB. hihi. sorry kak Piqah. nak amek gambar bersama-sama tak sempat. sebab haku datang lewat. hihi. Selamat pengantin baru okay. semoga berbahagia selalu. and cepat-cepat la timang baby k. mesti comel macam emaknye. tak sabar tauu. haha.



around pukul 7 lebih jugak la haku bertolak balik dari sane. alahh. kalau dari rumah kak Piqah ke rumah haku takda la jauh sangat pun. dalam 15minit macam tuh la. tu pun kalau tak jam. tapi kalau waktu macam tu, memang agak agak lengang sikit. tak berserabut. kelantan neh. pantang kalau hade musim cuti. mesti jalan tu berserabut giler. sane penuh sesak. sini sesak. sampai sesak nafas haku dibuat. duk lepas geram dalam kereta tu haa. bahaha. lepas hantar cik Ct. terus balik rumah. mandi and berehat. mau rehat dengan secukupnye. pheww. ^_^.


sekian. thanz sudi bace blog Anys!

p/s: esok dah nak balik shah alam. cepat betul mase berlalu.


 ~~coretan hati...lukisan kehidupan~~

1 comment:

NinaAz said...

Redh jem la yeaaa. Hihihi. Pukul 6.3 bru sapa dihhh. Kelantan kalo cuti sekolah jem lg teruk dr jalan T.A.R!